Games overtreden regels voor gokken

Verschillende populaire games overtreden de Nederlandse regels voor kansspelen. De spellen bevatten elementen die met gokken te maken hebben, zo oordeelt de Kansspelautoriteit.

In november werd bekend dat de Nederlandse en Belgische kansspelautoriteiten de zogenaamde loot boxes zouden onderzoeken. Dat zijn ‘schatkistjes’ met extra voorwerpen erin om sneller verder in het spel te komen. Spelers die de boxes kopen, weten vooraf niet welk voorwerp ze aankopen, wat een gokelement is.

Eonomische waarde
De Nederlandse Kansspelautoriteit onderzocht tien populaire spellen met deze schatkistjes. In vier ervan waren de digitale prijzen door te verkopen voor euro’s, wat het een economische waarde geeft. Daarmee worden de regels overtreden.

Meer risico op verslaving
Volgens Marja Appelman, directeur van de Kansspelautoriteit ligt met deze loot boxes verslaving op de loer. ‘Ze zijn ontworpen zoals gokspellen zijn ontworpen, met het gevoel dat je bijna hebt gewonnen’, zei Appelman tegen de NOS. ‘Er zijn allerlei geluidseffecten en visuele effecten als je zo'n loot box opent. Daarmee heb je de neiging om door en door te spelen.’

19/04/2018

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...