Geopend: nieuw expertisecentrum voor eetstoornissen

PsyQ en Lucertis, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, hebben vandaag op 1 september een nieuw expertisecentrum voor de behandeling van eetstoornissen geopend in Beverwijk.

Het centrum voorziet hiermee in Noord-Holland in de behoefte aan een intensievere behandeling voor mensen bij wie de reguliere behandeling voor een eetstoornis niet voldoende is, of voor patiënten die zijn teruggevallen.
Peter Daansen, klinisch psycholoog en projectleider, vertelt: 'Wij zijn er voor zowel jongeren als volwassenen met zeer ernstige eetstoornissen en een bmi van minimaal 15. Vaak zien we dat mensen met een eetstoornis ook andere psychische problemen als bijvoorbeeld een depressie hebben. Wanneer een reguliere behandeling niet voldoende is omdat de problemen te complex zijn, kunnen zij bij ons in Beverwijk terecht.'

Eerst wordt gestart met een psychiatrisch consult en lichamelijk onderzoek, en daarna volgen er verschillende therapieën als cognitieve gedragstherapie en schematherapie. In groepstherapie wordt gesproken over lichaamsbeleving, zelfbeeld, perfectionisme en leeftijdsspecifieke problematiek. Er is veel aandacht voor het veranderen van gedrag, zoals het stoppen met braken en het doorbreken van eetregels. Een behandeling in het centrum duurt maximaal negen maanden.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...