Uit een onderzoek blijkt dat gebruik van ghb bij mensen leidt tot cognitieve stoornissen. Meer dan de helft van de respondenten bleek te kampen met zulke stoornissen.

Uit het onderzoek, waar 103 mensen aan deelnamen, werd duidelijk dat meer dan de helft last had van cognitieve beperkingen. Toen die deelnemers in behandeling gingen voor een detox verlaagde het aantal mensen met cognitieve stoornissen tot een derde. De hoeveelheid van de dosering ghb had, tegen de verwachting van de onderzoekers in, geen effect op de eventuele stoornissen.

Mensen met cognitieve problemen hebben last van: vergeetachtigheid, geen oplossingsvermogen, verstoord dag- en nachtritme, verdwalen en niet goed voor zichzelf en hun omgeving kunnen zorgen. Al deze complicaties kunnen bij het herstel van een ghb-verslaving leiden tot terugval. De start terugval door middel van deze symptomen wordt geschat na drie maanden plaats te vinden. Daarom dat de onderzoekers aangeven dat deze factoren meegenomen moeten worden in het eventuele herstelproces van de mensen met een ghb-verslaving.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...