Jongeren in Amerika gaan verantwoorder om met drugs

Tieners in Amerika gebruiken minder vaak illegale drugs. Ook wordt er binnen deze groep minder alcohol gedronken en tabak gerookt.

In de jaarlijkse studie van de organisatie Monitoring the Future (MTF) werden dit jaar 45.473 leerlingen ondervraagd, afkomstig van 372 scholen. Voor het onderzoek worden ieder jaar leerlingen uit groep 8, 10 en 12 ondervraagd. Deze groepen staan in Nederland gelijk aan de tweede, vierde en zesde klas van het middelbaar onderwijs.

De daling is een trend die al een aantal jaren te zien is in de Verenigde Staten. Bij tieners uit groep 8, tweede klas in het voortgezet onderwijs, is het aantal jongeren dat illegale drugs gebruikt dit jaar het laagst sinds 1991. Zo daalde het wietgebruik bij leerlingen uit deze groep van 11,8 procent naar 9,4 procent. 

Gemiddeld was er in het afgelopen jaar in alle groepen een daling te zien in het gebruik van wiet. Enkel in de staten waar medicinale wiet gelegaliseerd is, werd een stijging bij leerlingen uit groep 12 geconstateerd.

Datum: 14/12/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...