Pim Pam Nix

Niet roken en drinken voor je achttiende, dat vindt 71 procent van de ouders de norm. Maar hoe maak je dat bespreekbaar? Nix18 introduceert de Aankaarten om het ouders makkelijker te maken. De Aankaarten passen in vijf bekende gezinsspellen. Als er tijdens een potje Pim Pam Petten een Aankaart tevoorschijn komt, is het voor ouders slechts nog een kwestie van afronden.

Steeds meer ouders vinden het normaal als hun kinderen niet roken en drinken als ze jonger dan achttien zijn. Uit cijfers van Nix18 blijkt dan ook dat er al afspraken over worden gemaakt: 31 procent van de ouders heeft deze afspraak met betrekking tot alcohol met hun kinderen gemaakt. 52 procent deed dit over roken. Om ouders een zetje te geven hebben de fabrikanten van de vijf meest populaire gezinsspellen samengewerkt. Bij Kolonisten van Catan, 30 Seconds, Party & Co, Pim Pam Pet en Weerwolven zit een gratis setje Aankaarten. De Aankaarten zien eruit als echte spelkaarten en passen dus naadloos in het spel. Het enige verschil is dat ze een hint, opdracht of vraag bevatten die over NIX gaat. Er zijn 160 duizend setjes geproduceerd. Ze komen op de markt via Intertoys en Bart Smit.

 

De Aankaarten zijn onderdeel van Nix18. De campagne is geïnitieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS is enthousiast over de Aankaarten. Hij is blij dat er steeds nieuwe manieren gevonden worden om ouders te helpen om afspraken over NIX te maken.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...