Politie stuurt sms naar drugsgebruikers

Het politieteam Zwolle heeft 750 cocaïnegebruikers een sms-bericht gestuurd. In het bericht stond een link naar een website voor verslavingszorg. Hiermee hopen ze dat de vraag naar cocaïne afneemt.

De unieke samenwerking met onder andere ex-gebruikers, gemeente Zwolle en de politie van Oost-Nederland is bedoeld om drugsdealers van de straat te krijgen. Met de sms-berichten willen ze gebruikers wijzen op hulp bij verslaving. Op website www.stopsos.nl staan ervaringsverhalen van ex-gebruikers en links naar verslavingszorg. Door bewustwording te creëren bij gebruikers hopen ze dat dealers uit het straatbeeld verdwijnen. 

Onderzoek

De sms-actie volgt op twee onderzoeken naar drugsoverlast die de politie vorig jaar in Zwolle uitvoerde. Hierbij kwamen ze vijf verdachten van handel in coke op het spoor. Bij hun aanhouding zijn telefoons in beslag genomen. Alle contacten uit deze telefoons hebben een sms ontvangen.

Overlast

Zwollenaren gaven aan dat zij zich niet meer veilig voelden in de stad. Een veelgenoemde reden was de toename aan geweldsincidenten, zoals autobranden en aanslagen op mensenlevens, rondom het dealen in harddrugs. Ook gaven inwoners aan overlast te ervaren in de woonwijken, waar op straat gedeald werd.

 

Reageer reacties (4)

iILvKGnmrH(20. januari 2021)

hClwexATmg

duRrwPMAcUX(20. januari 2021)

EWmGngefyRiKNSv

qrFPKiTwfzsSh(25. januari 2021)

ZrBmexHPjDYA

jHhDJmilu(25. januari 2021)

VSJgdWIbpr

LEES MEER...