Donderdag 8 maar opende Robbie Williams zijn eigen kunstexpositie Pride and Self-Prejudice in het Maco Museum in Amsterdam. De zanger wil met deze expositie het stigma rond mentale gezondheid aanpakken.

Williams is in herstel van een alcohol- en drugsverslaving en eetstoornis. Al vanaf het begin van zijn weg naar herstel maakt de zanger kunst. Dit was voor hem een manier om met zijn negatieve gedachtes om te gaan. Een deel van zijn werk wordt nu voor het eerst tentoongesteld in Amsterdam.

De expositie
Bezoekers ontvangen tijdens de expositie een kaart waarop zij vijf positieve dingen kunnen schrijven over zichzelf. Iets wat Williams zelf niet kon toen hij worstelde met zijn mentale gezondheid. Hij hoopt dat de expositie de helende kracht van kunst laat zien en mensen zal inspireren. De expositie, die vandaag feestelijk wordt geopend en van 8 maart tot en met 8 juli te bezichtigen is, richt zich vooral op jongeren. Het concentreert zich op zelfliefde en acceptatie in het midden van een snel veranderende wereld vol prikkels, meningen en conflicten.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...