Stoppen met roken cursus verzint stoppercentage

Hugo Hairwassers, de oprichter van de cursus ‘Ik Stop Ermee’ blijkt het stoppercentage van 81 procent uit zijn duim te hebben gezogen. Het onderzoek dat het hoge percentage zou aantonen, blijkt niet te bestaan.

In het onderzoeksrapport wordt de naam en het logo van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gebruikt, maar nu blijkt dat de opstellers van het rapport nooit verbonden zijn geweest aan de universiteit. Andere personen of organisaties die in het onderzoek worden vernoemd, weten van niets of zijn niet te traceren.

Aangifte gedaan
De RUG overweegt juridische stappen tegen de cursus. Een van de studenten die het onderzoek gedaan zou hebben, Floortje Verheul, heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. ‘Ik ben erg verbaasd en geschrokken. Ik ben niet bij het onderzoek betrokken geweest en ik heb nooit in Groningen gestudeerd’, zei ze tegen Nieuwsuur.
Verheul zou Hairwassers wel kennen, omdat ze in het verleden een kamer bij hem heeft gehuurd. Hairwassers zelf ontkent dat en zegt dat Verheul zich stiekem op zijn adres heeft ingeschreven.

De claim van 81 procent is inmiddels van de website gehaald.

01/03/2018

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...