Tactus Verslavingszorg gaat volgend jaar verhuizen. Door een behandelprogramma dat zich specifiek focust op mensen met een licht verstandelijke beperking, komt deze doelgroep steeds vaker met een verslaving bij de instelling in Rekken terecht. Hierdoor is er op de huidige locatie niet meer genoeg ruimte en wordt er een overstap gemaakt naar het pand van de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte.

De afgelopen drie jaar is er een sterke groei ontstaan in het aantal cliënten dat zich bij Tactus meldt. Bij de instelling krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking een aangepaste behandeling die volledig is ingesteld op de behoeftes van de cliënten. ‘De behandeling duurt langer, de groepen zijn veel kleiner, het tempo is lager en de onderwerpen worden vaker herhaald’, legt behandelaar Saskia van Horsen uit aan Omroep Gelderland.

Naamsbekendheid
Doordat deze behandelwijze steeds bekender wordt in Nederland, worden mensen vanuit het hele land doorverwezen naar Tactus. Die groeiende naamsbekendheid is positief, aangezien er nu meer cliënten de juiste hulp krijgen. Van Horsen: ‘We zien vaak dat deze mensen met hun hulpvraag op plekken terechtkomen waar ze eigenlijk niet helemaal passen. Er wordt dan al vaak gezegd dat de mensen niet verder geholpen kunnen worden. Ze worden dan van plek naar plek geschoven.’ Bij Tactus gebeurt dit dus niet.

Blijven groeien
De stijging in het aantal cliënten zorgt er echter wel voor dat de instelling de huidige locatie aan de Dr. W. Slotlaan is ontgroeid. Vandaar dat er een verhuizing richting de voormalige tbs-kliniek nodig is. Deze ligt nog geen kilometer verderop, maar biedt wel de mogelijkheid om meer mensen te helpen, de dagbesteding uit te breiden en te investeren in innovaties.

De verbouwing van het pand is al in gang gezet en zal ongeveer vijf maanden duren. Cliënten die nu in behandeling zijn bij Tactus helpen hier ook bij. Wanneer alles klaar is, kunnen er 55 mensen geholpen worden. Dat zijn er 25 meer dan nu.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...