Deze week is het Addiction Awareness Week in het Verenigd Koninkrijk. In een videoboodschap laat Kate Middleton haar steun blijken aan iedereen die met verslaving te maken heeft. De prinses van Wales vraagt hiermee aandacht voor de ernst van verslaving en de rol die de maatschappij kan spelen.

Als ambassadeur van The Forward Trust, een Britse organisatie die hulp biedt aan mensen met een verslaving, spreekt Kate Middleton in haar boodschap zowel de mensen met een verslaving als de gehele samenleving aan. ‘De houding ten opzichte van verslaving verandert, maar we zijn er nog niet. Nog steeds houdt de schaamte rondom verslaving mensen en families tegen om hulp te zoeken en mensen verliezen nog steeds hun leven’, benadrukt ze.

Herstel mogelijk
De prinses maakt in de video duidelijk dat verslaving een ernstige hersenaandoening is die iedereen kan overkomen. Daarom vindt ze het ook zo belangrijk dat de schaamte verdwijnt en herinnert ze mensen eraan dat verslaving geen keuze is, maar hulp zoeken wel. Hierbij vermeldt ze ook dat herstel echt mogelijk is.

Begrip
Ook voor de algehele samenleving heeft Kate Middleton een belangrijke boodschap: ‘We moeten als samenleving erkennen dat de enige manier om degenen die lijden te helpen, is meeleven met hen en hun worstelingen.’

Reageer reacties (0)
LEES MEER...