Een aantal verzekeraars bezuinigt op verslavingszorg. Ze zitten in een tijd waarin premies hoog zijn. Om te kunnen concurreren met andere verzekeringen, proberen ze op verschillende vlakken te bezuinigen. Dit doen ze door deals te sluiten met klinieken.

Zorgverzekeraars houden op verschillende manieren hun premie laag. Ze streven om hun basiszorgverzekeringen zo betaalbaar mogelijk te houden. Buiten besparing op bijvoorbeeld verslavingszorg, besparen ze ook op klantcontact. Denk dan aan contact opnemen met je verzekering via een bot op WhatsApp in plaats van een telefonische klantenservice. Ook beperken ze hun leveranciers voor hulpmiddelen zoals stomamatrialen. Je krijgt deze materiaal alleen helemaal vergoed als je ze krijgt via een leverancier die een contract heeft met jouw zorgverzekering. 

GGZ
Heb je bijvoorbeeld last van mentale klachten zoals; dementie, persoonlijkheidsstoornis of heb je verslavingszorg nodig, dan is het belangrijk dat je goed onderzoek doet of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met de GGZ-instelling waar je hulp zoekt. Mocht de hulpverlener waar je heen gaat geen contract hebben bij je verzekering, dan ben je veel meer geld kwijt. Bij deze verzekeringen moet je hiervoor opletten: 

-CZdirect
-CZ
-IZA
-IZZ
-JUST
-UMC
-United Consumers
-Univé
-VGZ
-ZEKUR

Reageer reacties (0)
LEES MEER...