Home

Lachgas schadelijk

20 uur geleden  - Lachgasgebruik veroorzaakt neurologische klachten. Vooral voor jongere gebruikers zijn de gevolgen erg schadelijk. Dit wordt bevestigd door neurologen.

Lees verder >

Werkplek volledig rookvrij

20 uur geleden  - Rookruimtes in bedrijfspanden zijn vanaf aankomende januari verboden. Ze zijn alleen nog toegestaan op het buitenterrein van de gebouwen.

Lees verder >

Vijf misvattingen over alcohol

2 dagen geleden  - Wij zijn gelukkig absinent, maar wij willen hierbij toch een aantal hardnekkige fabels over alcohol rechtzetten.

Lees verder >

7 mythes over gezonde voeding

vorige week

Lees verder >

Behandelingen LHBTIQ+ gemeenschap vereist meer onderzoek

vorige week  - Er moet meer onderzoek gedaan worden naar transgenders en genderdiverse subgroepen in de verslavingszorg. Dan kunnen behandelmethoden verbeterd worden en wordt de drempel om hulp te zoeken verlaagd.

Lees verder >

Jeroen Bosch Ziekenhuis vraagt patiënten Spoedeisende Hulp naar alcoholgebruik

2 weken geleden  - Afgelopen week is het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch gestart met het vragen van volwassen patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH) naar hun alcoholgebruik. Hiermee kan problematisch alcoholgebruik sneller worden gedetecteerd en kan verdere hulp worden geboden. Het JBZ is het enige ziekenhuis in Nederland dat deze vragen op de SEH stelt.

Lees verder >

Alcohollimiet in het verkeer naar nul promille

2 weken geleden  - Het Europees Parlement heeft een wetsvoorstel ingediend, waarmee zij een nultolerantie eist voor alcohol en drugs in het verkeer.

Lees verder >

Wintersport zonder alcohol, maar met après-ski

2 weken geleden  - Bob van Heijningen, bewegingsagoog in de verslavingszorg, organiseert skivakanties voor mensen in herstel van een verslaving. Hiermee wil hij zorgen voor een veilig klimaat waar geen alcohol verkrijgbaar is, maar wel wordt gefeest.

Lees verder >
LEES MEER...