Home

Opnieuw bewezen: alcohol verhoogt risico op kanker

1 uur geleden  - We wisten het al, maar ook een heel klein beetje alcohol verhoogt het risico op kanker. Het werd opnieuw bewezen in een Japanse studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cancer.

Lees verder >

Voetbalclubs beboet voor alcohol schenken aan minderjarigen

1 dagen geleden  - Verschillende voetbalclubs in de gemeente Groningen hebben een boete ontvangen van 1400 euro, wegens het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Lees verder >

Buitenterreinen kinderdagverblijven bijna allemaal rookvrij

1 dagen geleden  - Bijna alle kinderdagverblijven (86%) hebben een rookvrij buitenterrein. Dit blijkt uit een nieuwe verkenning van het Trimbos-instituut.

Lees verder >

Kabinet werkt aan verbod op lachgas

2 dagen geleden  - Staatssecretaris Blokhuis werkt aan een verbod op lachgas voor recreatief gebruik. Aanleiding voor de maatregel is een advies van de drugsbeoordelingscommisie CAM (Coordination Centre for Assesment and Monitoring of New Drugs.) In het advies staat dat het risico van lachgas voor de volksgezondheid matig tot groot is.

Lees verder >

Nieuwe manier voorspellen alcoholverslaving

2 dagen geleden  - Door een test op muizen is ontdekt waar het verschil in drinkgedrag vandaan komt. Door het verschil in reacties van neuronen kan al vanaf de eerste slok voorspelt worden of iemand vatbaar is voor verslaving.

Lees verder >

Dwarslaesies door lachgasgebruik loopt op

2 dagen geleden  - Steeds meer lachgasgebruikers belanden met blijvende dwarslaesies in een revalidatiecentrum. Dit blijkt uit cijfers die Nieuwsuur opvroeg bij revalidatieklinieken.

Lees verder >

Boete voor het geven van tabaksbonus

5 dagen geleden  - De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteiten (NVWA) gaat boetes uitdelen aan tabaksfabrikanten die winkeliers bulkkorting geven.

Lees verder >

Rookruimtes weg in 2022

5 dagen geleden  - In 2021 moeten rookruimtes bij overheids-, zorg-, en onderwijsinstellingen en sportverenigingen dicht. De rest van de bedrijven volgt in 2022.

Lees verder >
LEES MEER...