Home

Tien tips tegen zelfstigma

11 uur geleden

Lees verder >

Eerste Kamer besluit: Online gokken wordt legaal

1 dagen geleden  - Online gokken wordt legaal in Nederland. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel. GroenLinks pleitte nog voor een verbod op reclames voor de toekomstige legale goksites, maar hier was een meerderheid tegen.

Lees verder >

Zweeds oud-keeper Magnus Hedman in herstel van drugsverslaving

1 dagen geleden  - Magnus Hedman, de voormalige keeper van onder andere de Zweedse nationale ploeg en Chelsea, is in herstel van een drugsverslaving. In The Sun vertelt hij over zijn jaren in actieve verslaving en hoe het nu met hem gaat.

Lees verder >

Onderzoek naar testen alcoholgebruik via hoofdhaar of nagels

2 dagen geleden  - Wetenschappers uit Maastricht gaan onderzoeken of het mogelijk is om alcoholgebruik te lezen via hoofdhaar of nagels. De Maag Lever Darm Stichting stelt 150.000 euro beschikbaar voor het onderzoek.

Lees verder >

Xtc weer krachtiger geworden

5 dagen geleden  - Xtc is krachtiger geworden, blijkt uit de Nationale Drug monitor (NDM). Het aantal drugsdoden is met 10 procent gestegen. Eerder meldden we al dat cannabis de afgelopen jaren vele malen sterker is geworden. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid maakt zich zorgen.

Lees verder >

Nieuwe detoxfaciliteit Vincere Groep in Margraten

5 dagen geleden  - Vincere Groep start op maandag 18 februari met een nieuwe detoxfaciliteit in Margraten. Naast het ontwennen van het middel, richt Vincere Groep zich in de nieuwe faciliteit ook op het voorbereiden van de cliënt op het behandeltraject.

Lees verder >

Dromen over terugval gelinkt aan verwerking herstel

vorige week  - Levendige dromen over alcohol- en drugsgebruik komen geregeld voor in pril herstel. Op deze manier geven de hersenen aan in hoeverre ze het proces van herstel verwerken. Dat blijkt uit onderzoek van het Massachusetts General Hospital (MGH) uit Boston.

Lees verder >

3x minder negativiteit

vorige week  - Ben jij een doemdenker? Genoeg geklaagd. Deze drie tips helpen je om een positieve mindset te krijgen in herstel.

Lees verder >
LEES MEER...