Home

Anorexiazorg is ‘hoofdpijndossier’ volgens minister

5 dagen geleden  - Minister Hugo de Jonge (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) noemt de anorexiazorg zijn grootste hoofdpijndossier. Dat zei hij gisteren tijdens een debat over jeugdhulp in de Tweede Kamer.

Lees verder >

Grootschalig onderzoek naar verslavende pijnstillers

5 dagen geleden  - Wetenschappers, zorginstellingen en farmaceutische bedrijven onderzoeken samen het gebruik van verslavende pijnstillers in Nederland. Het doel: voorkomen dat er in Nederland een vergelijkbaar opiaatprobleem ontstaat, zoals in de VS.

Lees verder >

Alliantie Nederland Rookvrij krijgt award van WHO

5 dagen geleden  - De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) kreeg deze week de World No Tobacco Day Award van de World Health Organization (WHO). De wereldgezondheidsorganisatie spreekt vooral haar waardering uit voor de Rookvrije Generatie, een initiatief dat de ANR in gang zette.

Lees verder >

Kate Middleton op de bres voor verslaafde kinderen

6 dagen geleden  - Middleton was gisteren aanwezig bij het jaarlijkse diner dat in het teken stond van de Addiction Awareness Week. Mensen het gesprek aan laten gaan over verslaving, en de effecten daarvan, is het doel van de week.

Lees verder >

Medicinale cannabis mogelijk alternatief voor opioïden

vorige week  - Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat onderzoeken of een combinatie van medicinale cannabis en zware pijnstillers helpt voor mensen met chronische pijn in spieren en bindweefsels. Als het onderzoek slaagt, kan de mix een alternatief zijn voor opioïden zoals oxycodon.

Lees verder >

Aantal rookvrije stranden Spanje stijgt

vorige week  - Een sigaret opsteken terwijl je ligt te bakken aan zee, zit er op steeds meer Spaanse stranden niet in. Het motief voor de ‘playas sin humo’, ofwel ‘stranden zonder rook’, is dat het ook de gezondheid van niet-rokers, waaronder kinderen schaadt.

Lees verder >

Hoeveelheid onderschepte cocaïne verdubbeld

vorige week  - In 2017 is er een record hoeveelheid cocaïne onderschept in de Europese Unie. Uit een rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) blijkt dat er ruim 140 ton in beslag is genomen. In 2016 was dit ruim 70 ton.

Lees verder >

Serie Tygo in de GHB keert eenmalig terug

vorige week  - Op 21 juni zendt NPO een eenmalige aflevering uit waarin Tygo Gernandt teruggaat naar de jongeren die hij volgde in de serie 'Tygo in de GHB'.

Lees verder >
LEES MEER...