Home

Veranderingen nodig in jeugd-ggz

3 dagen geleden  - Er moet dringend iets veranderen in de jeugd-ggz. Jongeren met een eetstoornis, depressie of autisme krijgen niet de hulp die ze nodig hebben.

Lees verder >

Mogelijke overname Vincere

4 dagen geleden  - Verschillende partijen hebben interesse om verslavingskliniek Vincere over te nemen. Dat blijkt uit de Kamervragen die afgelopen week zijn gesteld.

Lees verder >

Nieuwe maatregelen pijnstillers

vorige week  - Minister Bruins van Medische Zorg presenteert vandaag nieuwe maatregelen die de problemen rondom de zware pijnstillers tegen moeten gaan.

Lees verder >

Eerste kliniek voor jongeren met gameverslaving in Londen

vorige week  - De National Health Service heeft in Londen een gespecialiseerde kliniek geopend voor jongeren tussen de 13 en 25 met een gameverslaving. De kliniek maakt onderdeel uit van het National Center for Behavioural Addictions.

Lees verder >

Steeds meer jongeren opgenomen voor gameverslaving

vorige week  - Het aantal jongeren met een gameverslaving is tussen 2015 en 2018 verdubbeld. Dat blijkt uit een onderzoek van Nieuwsuur en Investico, een platform voor onderzoeksjournalistiek.

Lees verder >

Verslaving in Sesamstraat

vorige week  - De Amerikaanse Sesamstraat besteedt in een nieuwe verhaallijn aandacht aan verslaving.

Lees verder >

Aantal incidenten met ketamine vervijfvoudigd

vorige week  - Het aantal mensen dat zich na gebruik van ketamine bij een EHBO-post of in een ziekenhuis meldde is in zes jaar tijd vervijfvoudigd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Trimbos-instituut.

Lees verder >

Pro-ana-websites niet verboden

vorige week  - Minister van VWS Hugo de Jonge gaat pro-ana websites niet verbieden. Volgens hem zou het geen effectieve oplossing zijn en het zou de zoektocht naar hulp belemmeren.

Lees verder >
LEES MEER...