Volgens trendwatcher Herman Konings neemt alcoholabstinentie toe in populariteit. De reden kan volgens hem zijn dat er een toenemende slechte reputatie ontstaat. Alcohol is afgelopen tijd vaak slecht in het nieuws. ‘Drinkers zullen zich gaan schamen,’ aldus Konings aan het Belgische nieuwsmedium Het Laatste Nieuws.

Het zal je niet ontgaan zijn, er is de laatste tijd veel media-aandacht voor alcohol, en dan vooral de slechte kanten. Zo deed een recent onderzoek van het Trimbos-instituut stof opwaaien, veel mensen wisten niet dat alcohol kanker veroorzaakte. Dat werd opgepakt door de media. Deze week nog werd bekend dat het stoppen van drinken met alcohol dementie vertraagt. Dat heeft volgens trendwatcher Herman Konings effect.
 

Waarom zou je geen alcohol drinken?

Dit jaar is er een recordaantal aanmeldingen voor Dry January op Ikpas. Veel mensen hebben daarin de voordelen van nuchter leven ervaren. Geen alcohol drinken kan je slaapritme verbeteren en over het algemeen voelt men zich gezonder dan wanneer ze wel alcohol dronken. Het merendeel van de deelnemers voelt zich mentaal ook een stuk beter tijdens de challenge.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...