Archief lefverhalen

Drank, zweet en tranen

3 weken geleden  - Het EK is in volle gang. Nederland doet het fantastisch en gaat vast en zeker de finale halen. Om nog meer kans te maken op de wereldtitel, stelde Lef Magazine een eigen dreamteam samen. Stuk voor stuk toptalenten, stuk voor stuk verslaafd. Een heel elftal, inclusief drie reservespelers.

Lees verder >

Herstel in de Regenboog-community

afgelopen jaar  - Een verslaving ontwikkelen, hulp zoeken, behandeld worden en vervolgens je leven zo inrichten om zo goed mogelijk in herstel te blijven is voor iedereen een uitdaging. Maar wat als je tot een minderheidsgroepering hoort die door veel mensen, behandelaren en verslavingsinstellingen nog steeds niet goed begrepen wordt? De regenboog-community vraagt om betere zichtbaarheid, aandacht en veiligheid. ‘Iedereen verdient een eerlijke kans op herstel.’

Lees verder >

Vegan vermageren

afgelopen jaar  - Uit Lef december 2019 door Linda van Doorn. Vegan zijn is hip! Hashtags als #cleaneating schieten als paddenstoelen uit de grond. Allemaal heel erg van deze tijd enzo, maar alle producten die je als veganist moet laten staan, kunnen ook een masker zijn voor eetstoornissen.

Lees verder >

Achtergrond: Suikerverslaving? Lariekoek

afgelopen jaar  - Uit Lef april 2017 door Linda van Doorn. Laat een professor op tv zeggen dat suiker nog verslavender is dan cocaïne en een hype is geboren. Ook veel mensen die in herstel zijn van een verslaving aan alcohol of een andere harddrug, zijn er heilig van overtuigd. Pssst. Niet schrikken… suiker verslaving bestaat niet! Hier lees je waarom.

Lees verder >

Achtergrond: Foetaal Alcohol Syndroom

afgelopen jaar  - Uit Lef augustus 2017 door Linda van Doorn. ‘Ach, af en toe een glaasje tijdens de zwangerschap moet kunnen, toch?’, is voor veel zwangere vrouwen nog een veelgehoorde uitspraak. En dat terwijl alcohol enorme schade aanricht aan het ongeboren kind. Minimale hoeveelheden alcohol kunnen al zorgen voor afwijkingen die gerelateerd zijn aan het Foetaal Alcohol Syndroom.

Lees verder >

Achtergrond: Vet shit

afgelopen jaar  - Uit Lef juni 2019 door Linda de Waart: Een gastric bypass (maagomleiding) is een rigoureuze maar effectieve oplossing voor mensen die extreem zwaarlijvig zijn. Sinds kort wordt duidelijk dat een grote groep van deze patiënten na de ingreep een alcoholverslaving ontwikkelt. Schokkend! Hoe kan dit, wie overkomt dit en waarom? Ervaringsdeskundige Robert: ‘Als ik dit had geweten, had ik een andere oplossing gezocht.’

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 23 Volgende
LEES MEER...