Archief lefverhalen

Debiele diagnose

vorige week  - Zo'n 70 procent van de chronische patiënten in de reguliere ggz heeft een verkeerde diagnose. Hoe dat komt? Onder andere omdat verslaving onder de radar blijft.

Lees verder >

Pijn na wijn: over hoe alcohol het risico op borstkanker vergroot

vorige week  - 90 procent van de Nederlanders weet niet dat alcohol drinken het risico op borstkanker flink vergroot. En dat terwijl er per dag negen vrouwen aan borstkanker overlijden. Caroline: ‘Ik heb gewoon gesolliciteerd naar borstkanker zonder dat ik het wist.’

Lees verder >

De peuk beu

2 weken geleden  - Vandaag begint Stoptober 2019, een maand waarin Nederlanders 28 dagen proberen te stoppen met roken. Vorig jaar draaide Lef een paar dagen mee in het Stoptoberhuis.

Lees verder >

Broederlijke tweestrijd

2 weken geleden  - Jarenlang verloren de broers Theo (41) en Eddy Tempelaars (48) elkaar uit het oog. De een viel telkens terug in zijn verslaving, de ander probeerde zijn turbulente verleden achter zich te laten. Inmiddels hebben ze afgerekend met hun problemen. Theo (vijf jaar in herstel): ‘Onze band is nu beter dan ooit.’

Lees verder >

Fernando Ricksen (1976 - 2019)

vorige maand  - Nadat Fernando Ricksen, na opname in een kliniek, een terugval en een avontuur in Rusland, eindelijk weer zijn leven op de rit heeft, krijgt de oud-voetballer de mededeling die zijn leven wéér - en voor de laatste keer - op z’n kop zet. Namelijk het bericht dat hij lijdt aan Amyotrofische Laterale Sclerose, oftewel de dodelijke spierziekte ALS. Vanmorgen stierf Fernando Ricksen in een hospice in Schotland.

Lees verder >

Foetaal Alcohol Syndroom: beter voorkomen, want niet te genezen

vorige maand  - ‘Ach, af en toe een glaasje tijdens de zwangerschap moet kunnen, toch?’, is voor veel zwangere vrouwen nog een veelgehoorde uitspraak. En dat terwijl alcohol enorme schade aanricht aan het ongeboren kind. Minimale hoeveelheden alcohol kunnen al zorgen voor afwijkingen die gerelateerd zijn aan het Foetaal Alcohol Syndroom.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 18 Volgende
LEES MEER...